Ga naar hoofdinhoud

© Shane Bouman

Minite.works en OC&C Strategy Consultants hebben dit jaar de 010 Inclusief Award gewonnen. De bedrijven ontvingen de prijs voor hun vernieuwende initiatieven op het gebied van het stimuleren van meer diversiteit en inclusie op Rotterdamse werkvloeren. Medewerkers van de organisaties namen de bokalen in ontvangst tijdens de awardshow in het hoofdkantoor van KPN aan de Wilhelminakade.

Minite.works won in de categorie ‘mkb’ een award voor hun platform voor anonieme sollicitaties. Via Minite vinden studenten en bedrijven elkaar op basis van data. Dat betekent dat werkgevers geen foto, naam, leeftijd, geslacht of informatie over de etnisch-culturele achtergrond van een kandidaat te zien krijgen, maar wel data over vaardigheden, ervaringen, studies, interesses en assessment scores en gedeeld wordt. “Datagedreven hiring leidt tot betere hiring decisions en hogere retentiepercentages. Diverse teams presteren beter: het is een win-winsituatie”, is dan ook te lezen op de website van oprichters en zussen Micky en Linky Chen. Andere genomineerden in deze categorie waren Oxious Talent Factory en Voor Goed Agency.

Groot bedrijf

OC&C Strategy Consultants won de award in de categorie ‘groot bedrijf’ met hun beleid op het gebied van ouderschapsverlof. Dit nieuwe beleid stimuleert gedeelde zorg door betaald verlof gelijk te trekken voor alle medewerkers, ongeacht geslacht of levensstadium. Het biedt ook flexibiliteit in de manier waarop deze verlofperiode wordt opgenomen. De organisatie besloot deze maatregelen te implementeren na het ophalen van de wensen van medewerkers. In deze categorie waren naast OC&C ook Eneco en Antes genomineerd.

De winnaars werden beoordeeld op basis van hun inzendingen voorafgaand aan de uitreiking en een pitch over hun project op de dag zelf. Een deskundige jury, die bestond uit Anass Meziane (Oprichter Wrokko), Vivienne de Leeuw (CFO Havenbedrijf Rotterdam) en Jaco Dagevos (Senior Onderzoeker bij SCP en Bijzonder Hoogleraar aan de Erasmus Universiteit) hakte uiteindelijk de knoop door.

De 010 Inclusief Award is in het leven geroepen door het gelijknamige platform om meer aandacht te vestigen op Rotterdamse diversiteits- en inclusie-initiatieven. De onderscheidingen werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Eerdere wonnen WEAR, Stedin, Unique en Heilige Boontjes met hun activiteiten een Award.

Meer weten over alle genomineerden van dit jaar? Klik hieronder om meer over hen te weten te komen.

Mkb:

Minite.works – Anoniem Solliciteren

Voor Goed Agency – Goed Aannemen

Oxious Talent Factory – Sociaal Naaiatelier

Groot bedrijf:

OC&C Strategy Consultants – Gelijktrekken ouderschapsverlof

Eneco – D&I Journey Game

Antes – Samen Grenzen Verleggen

 

Back To Top