Ga naar hoofdinhoud

 

Studentenplatform Minite Works, opgericht door zussen Micky en Linky Chen, biedt jong talent de mogelijkheid om anoniem te solliciteren naar carrièrekansen, waardoor vooroordelen op basis van etniciteit, geslacht of namen geen rol meer spelen in het wervingsproces. Het platform voor anonieme sollicitaties heeft als doel de onbewuste vooroordelen die vaak wervingsbeslissingen beïnvloeden, uit te roeien.

Hoe zorgt Minite voor dit verschil? Door persoonlijke details zoals namen en achtergrond weg te laten, richten werkgevers zich puur op de ervaring en kwalificaties van de sollicitant. Minite.works is een digitaal platform dat vooraf gescreende top studenten inzet als freelancers en matcht aan studiegerelateerde freelance jobs binnen o.a. digitale marketing, sales, research, analytics en IT. Zowel studenten (ook wel High-Flyers genoemd) als bedrijven worden vooraf gescreend door Minite om kwaliteit te waarborgen. Tevens neemt Minite alle juridische, administratieve en financiële processen over zodat bedrijven hier geen omkijken naar hebben en snel van start kunnen gaan met aanstormend talent.

Sinds de start in 2020 zijn inmiddels meer dan 16.000 studenten aangesloten. Inmiddels zijn er ook partnerships gesloten met grote bedrijven zoals Erasmus Enterprise en The Student Hotel Collab, en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Minite Works is met Anoniem Solliciteren genomineerd voor de 010 Inclusief Award 2024. Wil je in contact komen met Minite Works? Neem dan contact op met 010 Inclusief.

Back To Top