Ga naar hoofdinhoud

Oxious Talent Factory een professioneel confectieatelier in Rotterdam dat is ontstaan vanuit Oxious, een duurzaam textielmerk in Turkije. Dit merk zet zich in voor de economische ongelijkheid voor vrouwen in Turkije. Bij Oxious Talent Factory staat het oplossen van maatschappelijke en ecologische uitdagingen met nieuw ondernemerschap centraal.

Het atelier is gevestigd in Rotterdam Feyenoord, een wijk waar veel moeders in de bijstand en nieuwkomers van verschillende culturen wonen. Deze culturen brengen de geschiedenis in textielambacht weer terug naar Nederland, waardoor mensen uit deze culturen hun krachten en kennis in kunnen zetten binnen de Nederlandse arbeidsmaatschappij.

Naast moeders in de bijstand en nieuwkomers is er bij Oxious Talent Factory ook ruimte voor scholing. Beginners en stagiairs vanuit de regio kunnen hierdoor het  textielambacht leren en zich verder ontwikkelen. Het koppelen van deze groepen zorgt voor een verfrissende dynamiek.

Oxious Talent Factory heeft ook een ecologische missie, namelijk de textielafvalberg verkleinen en het vernietigen van textiel voorkomen. Dit doen ze door bestaande textiel als basis te gebruiken voor nieuwe producten of productiefouten te herstellen om te voorkomen dat deze kleding op de afvalberg terechtkomt.

Het confectieatelier van Oxious Talent Factory is genomineerd voor de 010 Inclusief Award 2024. Wil je in contact komen met Oxious Talent Factory? Neem dan contact op met 010 Inclusief.

Back To Top