Ga naar hoofdinhoud

In 2022 stond het D&I team van Eneco voor een belangrijk vraagstuk: ‘Hoe kunnen we laagdrempelig de dialoog over (moeilijke) D&I topics starten op een verbindende manier?’ Een behoorlijke uitdaging omdat Eneco ruim 3.500 medewerkers heeft verdeeld over diverse landen. Het idee is toen ontstaan om een dialoogspel te ontwikkelen in samenwerking met Hub Creations. Het moest een echt bordspel zijn met kaartjes, pionnen, echte casuïstiek, maar het element plezier moest er ook in zitten.

Speel de D&I game en ga samen een uitdagend én laagdrempelig D&I avontuur aan. De spelers gaan op reis met één van de twee personages en ervaren wat zij ervaren. Hoe gaan jij en je medespelers om met de uitdagingen waarmee de personages geconfronteerd worden?

Het spel wordt gespeeld in kleine groepjes op een echt bordspel, maar het spel kan worden gespeeld met zelfs 40 collega’s tegelijkertijd. De D&I game daagt je uit om in de schoenen te gaan staan van een ander en de kansen en risico’s op het gebied van D&I te herkennen en ervaren. Leren doe je door te ervaren, oefenen en delen. Dus naast de dialoog in de kleine groepjes aan te gaan, doen de spelers dat ook centraal zodat je andere perspectieven hoort en kan komen tot een plan van aanpak met interventies. Vaardigheden zoals inleven, ervaren, vragen stellen, luisteren, een dialoog aangaan komen bij de D&I game aan bod.

Meer weten over de D&I Journey Game? Neem dan contact op met één van de kwartiermakers via 010inclusief@ser.nl, zij koppelen je aan Eneco.

Back To Top