Ga naar hoofdinhoud

OC&C Strategy Consultants heeft hun ouderschapsverlofbeleid aanzienlijk uitgebreid en inclusiever gemaakt. Dit inspirerende beleid is nu van kracht op alle veertien wereldwijde kantoren, waaronder hun Nederlandse team in Rotterdam. Ze trekken de lijn recht door en stimuleren gedeelde zorg door betaald verlof gelijk te trekken voor álle medewerkers, ongeacht geslacht of levensstadium. En dat is nog niet alles – flexibiliteit in het opnemen van verlof staat centraal in hun vernieuwde beleid.

Teun van der Zijden, Director of People bij OC&C Strategy Consultants in Nederland, benadrukt dat het beleid is gevormd op basis van de wensen van de medewerkers en benadrukt OC&C’s toewijding aan diversiteit en inclusie op de werkvloer. Hij merkt op dat traditioneel ouderschapsbeleid niet is afgestemd op een tijd waarin beide ouders een carrière hebben. Het gelijktrekken van betaald ouderschapsverlof is een stap om obstakels voor gendergelijkheid te elimineren en medewerkers te ondersteunen tijdens levensbepalende momenten.

Thalia van Kan, HR Manager bij OC&C in Rotterdam geeft aan dat het aanpakken van de verschillen tussen moederschaps- en vaderschapsverlof voor gendergelijkheid erg belangrijk is. Het nieuwe beleid stelt ouders in staat om meer tijd thuis door te brengen na de komst van een kind, waardoor hun partners weer aan het werk kunnen op een tijdstip dat past bij de gezinswensen. Het advieskantoor biedt ook flexibiliteit tijdens en na het verlof, inclusief een soepele overgang naar het werk, ouderlijke coaching, kinderopvang bij noodgevallen en flexibele werktijden.

Will Hayllar, Global Managing Partner van OC&C Strategy Consultants, benadrukt dat het gelijktrekken van verlof een volgende stap is om het vermogen van OC&C te verbeteren om het allerbeste talent aan te trekken en te behouden. De strategie van het advieskantoor blijft gericht op het zijn van de beste thuisbasis voor het beste strategietalent.

Voor het gelijktrekken ouderschapsverlof is OC&C Strategy Consultants genomineerd voor de 010 Inclusief Award 2024 in de categorie groot bedrijf.

Meer weten over dit ouderschapsverlofbeleid? Neem dan contact op met één van de kwartiermakers via 010inclusief@ser.nl, zij koppelen je aan OC&C Strategy Consultants.

Back To Top