Ga naar hoofdinhoud

Op 10 maart vond de eerste, succesvolle editie van de 010 Inclusief Award plaats. Er werden prijzen uitgereikt aan twee bedrijven voor initiatieven die leiden tot meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. De prijs in de categorie mkb ging naar Heilige Boontjes voor ‘De Rotterdam Recruitment Agency’ (RRA). En in de categorie groot bedrijf was de Award voor Unique voor hun ‘Traineeship Diversiteit’.

De Award bestond uit een persoonlijk kunstwerk gemaakt door kunstenares Gwen Stok. Gwen was stadstekenaar van Rotterdam in 2021. In haar werk laat zij zich inspireren door haar Indische achtergrond. Voor de 010 inclusief Award ging zij op bezoek bij beide winnaars om daar inspiratie op te doen. Gwen: “Prachtige bedrijven met een eigen karakter en het hart op de juiste plek.” De kunstwerken werden aan de winnaars uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Iedereen aan boord’ van 010 Inclusief, op 3 oktober bij Unique te Rotterdam.

Prijs voor Heilige Boontjes
Over het kunstwerk voor de Rotterdam Recruitment Agency (RRA) zei Gwen: “RRA staat voor het motto ‘sterker door strijd’. RRA gaat de straat op, trekt daar mensen aan en gaat daar met mensen in gesprek. Muziek is de verbindende factor, de creatieve uitlaatklep en de beats van de muziek vullen het hart van Zadkine. Het lege bankje symboliseert dat iedereen meedoet en er niemand alleen op het bankje zit.

Rodney van den Hengel, directeur van Heilige Boontjes, nam het kunstwerk in ontvangst en noemde het in één woord ‘dope’. Hij beloofde de Award een mooie plek in het pand aan het Eendrachtsplein te geven.

 

Prijs voor Unique
Over het kunstwerk voor het Traineeship Diversiteit zei Gwen: “Dit initiatief kijkt verder dan het cv van mensen, verbindt passies en interesses, zoekt naar datgene waar het hart sneller van gaat kloppen. Als dat is gevonden, wordt er meteen geschakeld, het is ‘niet lullen maar poetsen’, werken aan duurzame werkrelaties.” De oplettende kijker zal opmerken dat in het kunstwerk ook het logo van Unique is verwerkt: de Erasmusbrug die in verbinding staat met de drie bolletjes. “Toen ik voor het kantoor van Unique stond, zag ik de reflectie van Blaak en dit komt terug in de bovenkant van het kunstwerk”, aldus Gwen.

Marjolein Borsboom van Unique nam de 010 Inclusief Award in ontvangst. Ze noemde het een eer en blijk van waardering voor de inmiddels gestarte trainees diversiteit.

Samenwerking Unique en Heilige Boontjes
De beide winnaars zijn zelfs een samenwerking gestart waarbij Heilige Boontjes werft jongeren van de straat met de RRA (Rotterdam Recruitment Agency), waarna de geworven jongeren aan de slag kunnen bij uitzendbureau Unique. 

Back To Top