Ga naar hoofdinhoud

Extern | Boeklancering IDEA Center | Erasmus Universiteit

Datum 06-10-2023 Tijd 09:30 - 11:00 Locatie Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95

UITNODIGING BOEKLANCERING IDEA CENTER
Van woorden naar daden – een gids voor een inclusieve organisatie

Graag nodigen we je uit voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 6 oktober – tijdens Diversity Week – waar wij het allereerste exemplaar van ons boek Van woorden naar daden – een gids voor een inclusieve organisatie zullen overhandigen aan Rabin S. Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme.

De boeklancering is onderdeel van het officiële lustrumprogramma van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

 

Van woorden naar daden – een gids voor een inclusieve organisatie
Het boek – geschreven door meerdere teamleden van IDEA Center (Inclusion, Diversity, Equity & Access Center) van de EUR – deelt kennis en ervaringen van een integrale aanpak die kan helpen een organisatie te veranderen naar een meer inclusieve, diverse, rechtvaardige, toegankelijke, en uiteindelijk een prettiger organisatie voor iedereen.

Met het boek willen wij werkgevers, werknemers en organisaties op een toegankelijke manier inspireren. Het boek biedt praktische handvatten bij het ontwerpen, implementeren en evalueren van nieuwe of bestaande interventies en beleid.

Het boek is in het Nederlands, we werken ook aan een Engelse versie. Het evenement zal in het Nederlands zijn. We kunnen live Engelse vertaling aanbieden. Mocht je hier gebruik van willen maken, laat het ons dan weten via het webformulier.

Tijdens het programma gaan we o.a. in op wat je als organisatie te weten komt in het boek. Wat zijn onze ervaringen met inclusieve werving en selectie, hoe word je een inclusieve leider, wat zijn aandachtspunten voor inclusieve taal en beelden? Wij bieden vast een tip van de sluier.

 

Programma vrijdag 6 oktober
09:30 uur – Inloop.

10:00 uur – Programma: opening door prof. dr. Annelien Bredenoord, rector magnificus EUR, een interview met prof. dr. Semiha Denktaş, Chief Diversity Officer EUR, en Rabin S. Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, door moderator Mary Tupan-Wenno, directeur ECHO Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, overhandiging van het eerste exemplaar en muziek.

11:00 uur – Afsluiting met drinks & bites.

 

Locatie
Theater Zuidplein
Gooilandsingel 95
3083 DP Rotterdam

 

Aanmelden
We willen inclusieve, toegankelijke evenementen organiseren zodat iedereen aan het volledige programma kan deelnemen. Als je bepaalde ondersteuning nodig hebt om deel te kunnen nemen aan dit evenement, laat het ons weten via het webformulier.

Ben je erbij op 6 oktober? Meld je aan via het webformulier op onze site.

We zijn erg trots op ons boek en zouden het fantastisch vinden om samen met jullie de lancering te vieren. Hopelijk tot ziens op 6 oktober!

 

Prof. dr. Semiha Denktaş en het hele IDEA Center team

Back To Top