Ga naar hoofdinhoud

Op de foto is te zien, v.l.n.r.: Alice Fortes (jurylid), Seyit Yeyden (jurylid), Jacqueline Prins (jurylid), Semiha Denktaş (Erasmus Universiteit Rotterdam), Pim Roggeveen (WEAR), Juul den Edel-van Hooidonk (Stedin), Yassin Saddiki (Rotterdam The Hague Airport), Willem Blom (Deloitte), Paul Röttger (Theater Babel).

Sneakerbedrijf WEAR en netbeheerder Stedin hebben vanmiddag de 010 Inclusief Award 2023 gewonnen, een Rotterdamse prijs voor vernieuwende acties op het gebied van het stimuleren van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. De bedrijven namen de bokalen in ontvangst tijdens de uitreiking in de Maassilo.

WEAR won met hun Fresh Step Factory de prijs in de categorie ‘mkb’, waarin ook Rotterdam The Hague Airport en Theater Babel behoorden tot de kanshebbers. Met dit initiatief creëert WEAR werkplekken voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die aan de slag gaan met het opknappen van tweedehands sneakers in de werkplaats van het bedrijf.

Stedin sleepte de prijs in de wacht in de categorie ‘groot bedrijf’ met het Service Team Operations (STO), een opleidingstraject gericht op groepen leerlingen die divers zijn in allerlei opzichten; niet alleen op het gebied van culturele achtergrond, maar ook in leeftijd en in geslacht. Naast Stedin waren de Erasmus Universiteit Rotterdam en Deloitte in deze categorie genomineerd.

De winnaars werden beoordeeld op basis van hun inzendingen voorafgaand aan de uitreiking en een pitch over hun project op de dag zelf. Een deskundige jury, die bestond uit Jacqueline Prins (algemeen secretaris Sociaal-Economische Raad), Alice Fortes (voorzitter Adviesraad Anti-Racisme en Inclusie Gemeente Rotterdam) en Seyit Yeyden (managing partner bij de Beroepentuin) hakte uiteindelijk de knoop door.

De onderscheidingen werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar gingen de prijzen naar uitzendbureau Unique en koffiebedrijf Heilige Boontjes.

Back To Top