Ga naar hoofdinhoud

Verschillende initiatieven, zoals Diversity Day, laten zien dat diversiteit en inclusie een belangrijk aandachtspunten zijn en blijven. Als gevolg beloven bedrijven diversiteit hoger op de agenda te zetten. Diverse kandidaten bereiken blijft een uitdaging en in de huidige arbeidsmarkt zijn recruiters schaars. Daarom hebben Global People en Unique de handen ineen geslagen en lanceerden het afgelopen najaar het diversity-traineeship recruitment.

Het is belangrijk dat recruiters talenten leren herkennen en kandidaten willen zich erkend en gewaardeerd voelen. Door het opleiden van recruiters met een multiculturele achtergrond proberen ze deze twee doelen te bereiken. Het traineeship richt zich op professionals met een interesse voor recruitment. Ze gaan ze meteen aan de slag bij de aangesloten bedrijven en doen ze werkervaring op binnen de HR-afdeling. Unique levert daarbij het opleidingsprogramma dat aangevuld wordt met de diversiteitskennis van Global People. De trainees komen uit het netwerk van beide initiatiefnemers.

De totale duur van het traineeship is 15 maanden. Het programma start de eerste paar maanden met een fulltime opleiding, waarna de kandidaten bij klanten gedetacheerd worden. Gedurende die periode bieden zij trainees een programma waarin ze met verschillende teams werken en een  van diversiteit, inclusie en recruitment krijgen. Hier komen onder andere vacatures & kandidaten, workshops en wet en regelgeving aan bod. Hierin verweven zijn de onbewuste vooroordelen en cultuurverschillen die van invloed zijn op het recruitmentproces. Aan het einde van het programma hebben de trainees de kennis en vaardigheden ontwikkeld om hun recruitment carrière een vliegende start te geven.

Back To Top