Ga naar hoofdinhoud

Videosolliciteren

Het is voor werkgevers vaak lastig om via een brief een goede eerste indruk te krijgen van een sollicitant. Mensen creëren vaak een beeld van iemand die helemaal niet overeenkomt met hoe diegene daadwerkelijk is en dat is oneerlijk. Hoe beter de brief hoe groter de kans is dat je wordt uitgenodigd. Daardoor laten veel sollicitanten hun brief door een ander controleren/schrijven die er beter in is. Op die manier komt iemand helemaal niet overeen met de verwachting die een werkgever bij een brief krijgt.

Om meer diversiteit aan te trekken kun je ook denken aan alternatieve manieren van werven, zoals video solliciteren. Hiretime is een expert op het gebied van videosolliciteren Met behulp van videosollicitaties zorgen zij ervoor dat werkgevers een goede eerste indruk krijgen van een kandidaat. In een videoboodschap kunnen het enthousiasme en bepaalde vaardigheden van een kandidaat veel beter naar voren komen dan in een brief. Op deze manier kan een werkgever een betere keuze maken en wordt iemand niet meer beoordeeld op spelfouten in een brief of een buitenlandse achternaam.

Zo willen zij (onbewuste) vooroordelen tegengaan. Niet door de kandidaat te verbergen, maar juist door zichtbaar te maken wat diegene  in huis heeft. Verschillende organisaties merken al dat er sneller anderstalige kandidaten of kandidaten met bijvoorbeeld een beperking worden uitgenodigd voor een gesprek. De aanpak van Hiretime is een onderdeel van het sollicitatieproces van bedrijven, werkgelegenheidsprojecten, maar is ook onderdeel van het lesprogramma van onderwijsinstellingen. Zo werken zij samen met verschillende leden van 010 Inclusief, zoals de Beroepentuin en Albeda.

Hiretime denkt graag mee over hoe videosolliciteren onderdeel kan zijn van jouw organisatie om daarmee de diversiteit te bevorderen. Stuur een mailtje naar hallo@hiretime.nl!

Back To Top