Ga naar hoofdinhoud

Een van de activiteiten die Deloitte zelf ontwikkelde na het ondertekenen van het Charter Diversiteit is het Reverse Mentoring Programme. Senior Leaders zijn hier de mentees die worden gekoppeld aan “mentors” van een lager level behorende bij een diversiteits minderheids groep voor één-op-één begeleiding, feedback en kennis deling op het gebied van diversiteit & inclusie en inclusief leiderschap. Zo wil het bedrijf inclusie een eigen gezicht geven.

Het betreft een programma van één jaar met maandelijkse mentorgesprekken. Het bestuur is gestart en 80 mentor-mentee koppels, waarbij Deloitte bij de selectie van de kandidaten rekening hield met de diversiteitsdimensie culturele diversiteit. De feedback van de deelnemers was zeer positief De ervaringen maken indruk en zetten direct aan tot verandering. Belangrijkste aanbevelingen: het programma voortzetten en focus aanbrengen op hoe unconscious bias zichtbaar kan worden gemaakt en hoe daarmee om kan worden gegaan. In 2022 is de tweede editie gestart met mentoren op vier dimensies van diversiteit: gender, cultureel-etnisch, neurodiversiteit en LHBTI+. Hier lees je meer over het programma.

In oktober 2021 organiseerde 010 Inclusief een bijeenkomst over jezelf zijn op de werkvloer bij netwerk lid Venture Café. Daar presenteerde Deloitte hun toen recent verschenen rapport ‘Uncovering Talent’ dat inzoomt op hoe je jezelf kunt zijn op de werkvloer. Ook ondertekenden zij het Charter Diversiteit en zijn door middel van het plan van aanpak hard aan het slag met diversiteit en inclusie binnen het bedrijf.

Het Reverse Mentoring Programme is voor de 010 Inclusief Award 2023 genomineerd in de categorie groot bedrijf.

 

 

 

 

Back To Top