Ga naar hoofdinhoud

FutureWork sluit zich als Rotterdamse Expert aan bij het netwerk van 010 Inclusief.

Over FutureWork

FutureWork wil de arbeidsparticipatie van nieuwkomers verhogen, omdat ze vinden dat iedereen een duurzame plek verdient op de arbeidsmarkt, ongeacht waar je vandaan komt.

Het grootste deel van de nieuwkomers in Nederland heeft namelijk geen werk. Het Nederlandse taalniveau wordt gezien als de grootste belemmering. Tegelijkertijd is er sprake van een krappe arbeidsmarkt en staat deze groep nog aan de kant.

FutureWork zorgt dat bedrijven gebruik kunnen maken van dit arbeidspotentieel door belemmeringen weg te nemen. Dit doen ze door werkgevers te ontzorgen en nieuwkomers te ondersteunen op de werkvloer.

De Aanpak

  • FutureWork sluit aan op de bestaande dienstverlening. Ze zijn de schakel tussen gemeente, werkgever en de nieuwkomer en zorgen dat alle partijen elkaar begrijpen.
  • FutureWork biedt nieuwkomers een betaalde baan of een plek in een leerwerktraject, waardoor zij uit de uitkeringssituatie komen en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.
  • Ze bieden intensieve (taal)begeleiding door een FutureWork specialist, gedurende de werving én op de werkvloer. Zij zijn opgeleid tot tolk en hebben een migratieachtergrond.
  • Ze vertalen alle werkinstructies en veiligheidsvoorschriften naar de taal van de nieuwkomer.
  • Ze hebben de FutureWork-App voor op de werkvloer (nieuwkomer, directe collega’s en leidinggevende). Taal- en cultuurproblemen worden hiermee direct opgelost.
  • De nieuwkomers krijgen elke week Nederlandse taaltraining bij de werkgever op locatie. De nadruk ligt op praktisch taalgebruik tijdens het werk.
  • Er zijn vaste momenten voor evaluatie en feedback tijdens de samenwerking.
  • FutureWork kan gedurende het traject formeel werkgever zijn om zo de kandidaat goed te kunnen begeleiden en de start laagdrempelig te maken.
  • Het doel is dat de nieuwkomer na een jaar in vaste dienst treedt bij de opdrachtgever.

FutureWork & Rotterdam

FutureWork is in meerdere delen van het land actief, waaronder de regio’s Amsterdam, Den Haag, Delft, Utrecht, Breda en ook Rotterdam. Dit houdt in dat ze Rotterdamse nieuwkomers begeleiden naar een duurzame baan bij een Rotterdamse onderneming.

Meer weten? Neem dan contact op met:

Floor van Twuijver – floor.van.twuijver@futurework.nl – 06-40353278

Back To Top