Ga naar hoofdinhoud

DUO for a JOB sluit zich als Rotterdamse Expert aan bij het netwerk van 010 Inclusief.

 

Over DUO for a JOB

DUO for a JOB is een non-profit organisatie met als missie om de kloof op de arbeidsmarkt te overbruggen, vooral voor jonge werkzoekenden met een migratieachtergrond. De organisatie gelooft sterk in de kracht van intergenerationele samenwerking en maakt gebruik van een unieke aanpak om dit te bereiken.

Het hart van hun initiatief is het creëren van duo’s bestaande uit jonge, ambitieuze jongeren en ervaren 50plussers. Deze duo’s komen samen voor mentoring en coaching, waarbij de oudere mentoren hun uitgebreide ervaring en kennis delen om de carrièremogelijkheden van de jongere generatie te vergroten.

 

De aanpak

De aanpak van DUO for a JOB is gericht op het bieden van persoonlijke begeleiding en het ontwikkelen van een vertrouwensband tussen mentor en mentee. De mentoren fungeren niet alleen als loopbaancoaches, maar ook als rolmodellen en netwerkontwikkelaars. Ze delen niet alleen hun professionele inzichten, maar bieden ook een waardevol netwerk dat kan helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Een bijzonder aspect van de aanpak van DUO for a JOB is de nadruk op culturele diversiteit en het erkennen van de unieke uitdagingen waarmee jongeren met een migratieachtergrond worden geconfronteerd. Door deze specifieke focus wordt niet alleen gewerkt aan het vergroten van de werkgelegenheidskansen, maar ook aan het bevorderen van inclusie en begrip binnen de samenleving.

DUO for a JOB is niet alleen een brug tussen generaties, maar ook een brug naar kansen en succes op de arbeidsmarkt. Door individuele begeleiding, het delen van ervaringen en het bouwen aan waardevolle connecties, draagt DUO for a JOB bij aan een meer inclusieve en diverse arbeidsmarkt.

 

Contact

Wil je meer weten of wil jij je aanmelden? Neem dan contact op met Marije Pronk via mp@duoforajob.org of neem een kijkje op de website www.duoforajob.nl.

Back To Top