Ga naar hoofdinhoud

Theater Walhalla sluit zich aan bij het netwerk van 010 Inclusief. 

Krista Wigbout, Zakelijk leider van Theater Walhalla, onderstreept het belang van inclusie in de organisatie: ‘Theater Walhalla vindt het belangrijk dat zowel programmering als publiek, partners en personeel een goede afspiegeling van de Rotterdamse samenleving zijn. Hier gaan we ons de komende periode extra voor inzetten. Het netwerk van 010 Inclusief is hierbij een onmisbare schakel. We zijn trots dat we ons hierbij mogen aansluiten.’ 

 

De aanpak 

De afgelopen periode is Theater Walhalla samen met 010 Inclusief aan de slag gegaan met het plan van aanpak om extra stappen te zetten op het gebied van werving en selectie, met specifieke aandacht voor arbeidsvermogen en etnisch-culturele achtergrond. 

Het theater werkt samen met de Bakkerswerkplaats, een organisatie die kansen biedt aan mensen met bijzondere talenten en een sociale of verstandelijke beperking die elders mogelijk niet dezelfde mogelijkheden zouden krijgen.  

Theater Walhalla streeft naar inclusie door trainingen, samenwerkingen met interne en externe partijen, en door gebruik te maken van ‘wildcards’ – een innovatieve benadering waarbij mensen met potentie, die niet volledig aan functie-eisen voldoen, de kans krijgen om te leren en zich te ontwikkelen. Zo draagt Theater Walhalla actief bij aan de creatie van een inclusieve arbeidsmarkt. 

 

Over Theater Walhalla 

Theater Walhalla, gelegen in het havengebied van Rotterdam op Katendrecht, is een intiem podiumkunstencentrum dat in 2008 werd opgericht door Rachèl van Olm en Harry-Jan Bus. Met drie unieke voorstellingslocaties op het schiereiland biedt het theater een gevarieerd programma, waaronder cabaret, muziek, toneel en jeugdtheater. Met de Kleine Walhalla, Kantine Walhalla en Werkplaats Walhalla verwelkomt het theater toeschouwers tijdens haar voorstellingen voor zowel lokaal als nationaal talent.  

 

 Wil jouw bedrijf zich ook aansluiten bij het netwerk van 010 Inclusief en aan de slag gaan met diversiteit en inclusie? Klik dan hier. 

 

Back To Top