Ga naar hoofdinhoud

Op de foto v.l.n.r.: Ethem Emre, Algemeen Directeur & Peter Wolters Adviseur Diversiteit

Inter-Focus is toegetreden tot het netwerk van 010 Inclusief. Het intercultureel expertisecentrum uit Rotterdam is gespecialiseerd in re-integratie, arbeidsdeskundige begeleiding en herstel coaching van medewerkers en letselschadeslachtoffers met een niet-westerse culturele achtergrond.

Op 18 november ondertekende Inter-Focus het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf een geeft daarmee aan werk te willen maken van diversiteit en inclusie. Samen met 010 Inclusief vulden zij het plan van aanpak in om intern concrete doelstellingen te formuleren en daar acties aan te verbinden.

Inter-Focus stelt zich ten doel meer diversiteit in het personeelsbestand aan te trekken om zo de klanten beter van dienst te kunnen zijn. Wat meer over het werk van Inter-Focus:

“Een ongeluk, conflict of uitdaging kent vele gezichten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat werknemers met een niet-westerse culturele achtergrond bij ziekte of letsel een verhoogd risico lopen om blijvend uit het arbeidsproces te vallen. Dit kost de werkgever productiviteit; verzekeraars geld en werknemers welzijn en toekomstperspectief.

Het kan ook anders! Diversiteit biedt meerwaarde. Het spreken van verschillende talen en het herkennen van de belevingswereld van verschillende culturen, is bij Inter-Focus een meerwaarde in plaats van een probleem in het algehele behandeltraject. Inter-Focus heeft een enthousiast team van experts van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Poolse, Bulgaarse, Russische, Arabische, Chinese en Afrikaanse afkomst. Zij helpen werknemers en ongevalsslachtoffers die door een beperking, aandoening, ziekte of ongeval problemen ondervinden bij het vinden van perspectief of het verrichten van werk.”

Wil je in contact komen met Inter-Focus? Neem contact op met Leyla De Mos via deze link.

Wil jouw bedrijf zich ook aansluiten bij het netwerk van 010 Inclusief en aan de slag gaan met diversiteit en inclusie? Klik dan hier.

Back To Top