Ga naar hoofdinhoud

Freestylevoetballer Soufiane Touzani toont de aanvoerdersband

 

Omarm de verschillen

Werken aan veilige, vitale en toekomstbestendige sportverenigingen, meer Rotterdammers blijvend in beweging krijgen en impact maken op mensen en de stad. Met die missie in het achterhoofd werkt Rotterdam Sportsupport samen met de 351 sportverenigingen in de stad dag in, dag uit aan het ideale sportklimaat. Diversiteit en inclusie zijn daarbij onmisbaar, aangezien het de twee voorwaarden zijn om iedereen sportief én maatschappelijk mee te laten doen. Uiteraard geldt dat ook voor het werkklimaat bij Rotterdam Sportsupport.

De campagne ‘Omarm Rotterdam!’ van Rotterdam Sportsupport zet de mensen die werken aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport extra in het zonnetje. De groen-witte vlag van de stad is de inspiratiebron geweest voor deze campagne. “Vaak worden de verschillen tussen mensen benadrukt”, zegt Marita Verkaik, manager en plaatsvervangend directeur bij Rotterdam Sportsupport. “Maar we zijn juist allemaal Rotterdammer. Dat zie je terug in de vlag, die is voor iedereen hetzelfde. Dat gevoel wilden we met deze campagne benadrukken. We sluiten hierbij aan op het vlaggenoffensief van de gemeente Rotterdam.”

De speciale groen-witte aanvoerdersband met het stadswapen van Rotterdam is het symbool van deze actie. Aan allerlei personen is een aanvoerdersband uitgereikt, maar in feite kan iedereen opstaan en aanvoerder worden. Van bekende Rotterdamse sporters tot de aanvoerder van een veteranenteam, van verenigingsbestuurders tot eigen medewerkers: met de band laat iedereen zien voor diversiteit en inclusie te zijn. “De band staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en saamhorigheid. Het is niet alleen een teken naar je eigen team, maar ook een boodschap naar buiten.”

De reacties op de campagne zijn volgens Verkaik erg goed. “Allerlei partijen haken aan. De band is ook een mooi middel om waardering en trots uit te spreken. Al die positiviteit stimuleert ons enorm om verder te gaan.” Omarm Rotterdam zou eigenlijk eind dit jaar stoppen, maar door de stroom aan mooie reacties en doorlopend nieuwe aanvragen gaat Rotterdam Sportsupport ook in 2022 door met de actie.

Omarm Rotterdam past niet alleen goed bij de stad, maar ook bij Rotterdam Sportsupport zelf. “Practice what you preach. Als organisatie die andere organisaties, sportverenigingen, adviseert, moeten wij natuurlijk wel zelf het goede voorbeeld geven. We werken ook intern actief aan inclusie en het verzilveren van verschillen. Oprechte aandacht voor elkaar staat bij ons van oudsher hoog in het vaandel. Wij presteren beter wanneer collega’s zich geaccepteerd en thuis voelen, gezien worden en met elkaar goed gebruik maken van de verschillen en kwaliteiten. Waardering uiten maakt daar natuurlijk onderdeel van uit.”

 

Rotterdam Sportsupport is nieuw binnen het netwerk 010 inclusief. Zij wil graag een nog gevarieerder personeelsbestand en naast kennis halen ook delen. Lees hier meer over de interne organisatie van Rotterdam Sportsupport en neem bij vragen contact op met Marita Verkaik via m.verkaik@rotterdamsportsupport of 010-2429315.  

Back To Top