Ga naar hoofdinhoud

WEAR is een Rotterdamse onderneming die gelooft in een duurzame, schonere en inclusievere economie. Door deze onderneming te starten willen Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen een stap in die richting zetten. WEAR verkoopt tweedehands sneakers en geeft daarnaast oude sneakers een tweede leven. Hiermee wordt de enorme afvalberg aan afgedankte kleding kleiner.

Bij WEAR werken mensen met onbenut arbeidspotentieel die hun talenten ontdekken en ontwikkelen. In een tijd waar ‘fast fashion’ de norm is zetten zij graag een stap in de goede richting. Op het moment zijn er drie mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst bij WEAR in de Koopgoot: Tugrul (25), Romario (29) en Hanna (58).

Maar hier blijft het niet bij. De komende jaren creëert WEAR meer dan 30 werkplekken  voor kwetsbare Rotterdammers in de Fresh Step Factory. Hier leren zij hoe het is om binnen een bedrijf te werken en vergroten zij op die manier hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Op die manier hoopt WEAR dat deze Rotterdammers  weer een plek in de maatschappij veroveren.

WEAR verwacht nog zeker zo’n tien mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen in de komende twee jaar. Het bedrijf wil een voorbeeld zijn voor allerlei MKB-organisaties en laten zien dat je met een inclusief personeelsbeleid een ijzersterk team kunt bouwen en heel ver kan komen.

Voor het programma waarmee WEAR dertig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil helpen aan een baan, zijn zij genomineerd voor de 010 Inclusief Award 2023 in de categorie mkb.

Back To Top