Ga naar hoofdinhoud

“Bij Rotterdam The Hague airport vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en daarin is geen ruimte voor ongewenst gedrag. Onbewust hebben we allemaal vooroordelen, het is belangrijk dat je daar bewust van bent en je gedrag aanpast.  Rotterdam The Hague Airport heeft rond de 115 vaste medewerkers in 2022 en vervoeren we rond de 2 miljoen passagiers per jaar.  De luchthaven wil een diverse en inclusieve organisatie zijn en streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de samenleving en de klanten die zij bedienen.”

Lees hier meer over de toetreding van Rotterdam The Hague Airport in het netwerk van 010 Inclusief.

Veel organisaties doen onderzoek om erachter te komen of en in welke mate ongewenst gedrag voorkomt binnen het bedrijf. Ook richten steeds meer bedrijven protocollen in over wat je moet doen als je slachtoffer of getuige bent van ongewenst gedrag. Rotterdam The Hague Airport besloot om het thema ‘onbewuste vooroordelen’ en het thema ‘ongewenst gedrag’ te combineren in de e-learning “ongewenst gedrag”. Tamara Prooij en Petra Roozendaal van HR hebben hun stagiaire Amy Moerings gevraagd met behulp van hen een korte e-Learningmodule te maken om het eigen personeel bewust te maken van onbewuste vooroordelen en hen te laten inzien wat  ongewenst gedrag is. De module laat niet alleen zien hoe je onbewuste vooroordelen en ongewenst gedrag kunt herkennen, maar biedt ook oplossingen en handvatten om ermee om te gaan. In de e-learning wordt gebruik gemaakt van verschillende leermethode; audio, video, testjes en geschreven tekst. Het is bewust niet te lang gemaakt om de medewerkers in de operatie de kans te geven dit tijdens werktijd te doen. Er wordt aangestuurd op gedragsverandering en er wordt getoond  wat de wegen zijn die je kunt bewandelen als je er slachtoffer van ‘ongewenst gedrag’ bent geworden.

Vorig jaar fungeerde Rotterdam The Hague Airport nog als decor voor de video’s van de genomineerden van de Award 010 Inclusief, dit jaar zijn zij met de E-Learningmodule “Ongewenst Gedrag” genomineerd in de categorie mkb.

Back To Top