Ga naar hoofdinhoud

Na een succesvolle eerste editie van de 010 Inclusief Award, waar Unique en Heilige Boontjes in de prijzen vielen, organiseert 010 Inclusief in 2023 de tweede editie. In totaal zijn hier zes werkgevers voor genomineerd.

De gemeente Rotterdam en 010 Inclusief zagen het afgelopen jaar dat Rotterdamse bedrijven en organisaties zich steeds meer en meer inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Zij investeren in talenten ongeacht geslacht, leeftijd, cultuur, seksuele oriëntatie en arbeidsvermogen. Met het netwerk werken we naar een aanpak waarin een diverse en inclusieve beroepsbevolking een van de pijlers is. Door de krachten te bundelen, creëren we een stedelijke beweging van bedrijven en organisaties die zich zichtbaar inzetten en inclusief werkgeverschap als norm uitdragen.

Het team achter 010 Inclusief is daarom verheugd die inzet ook dit jaar weer te kunnen onderscheiden. De Award zal worden uitgereikt aan twee Rotterdamse bedrijven voor activiteiten die resulteren in meer variatie in het personeelsbestand. Gelet op het verschil in de aanpak tussen grote bedrijven en middelgrote en kleine bedrijven zal er voor deze twee categorieën een aparte prijs worden uitgereikt.

Een deskundige jury kiest de winnaars. Jacqueline Prins (algemeen secretaris Sociaal-Economische Raad), Alice Fortes (voorzitter Adviesraad Anti-Racisme en Inclusie Gemeente Rotterdam) en Seyit Yeyden (managing partner bij de Beroepentuin) beoordelen of de activiteiten vernieuwend zijn en of andere ondernemers deze makkelijk kunnen overnemen.

 

De nominaties voor 2023 uit het mkb zijn:

De nominaties voor 2023 uit het groot bedrijf zijn:

 

Tijdens het event geven de genomineerden een kijkje achter de schermen wat betreft hun aanpak en activiteit.

Dagvoorzitter Gyzlene Kramer-Zeroual leidt dit event. Zij zet zich binnen Albeda in voor een personeelsbestand dat de Rotterdamse samenleving weerspiegelt.

Wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) vertelt over het belang van diversiteit en inclusie voor de stad en haar arbeidsmarkt.

Het feestelijke evenement wordt gehouden op een bijzondere locatie, namelijk in de evenementenlocatie De Maassilo.

Kom je ook naar de uitreiking van de 010 Inclusief Award 2022? Meld je dan snel aan!

 

AANMELDEN
Back To Top