skip to Main Content

Op de foto: Mustufa Al Shabaki (coördinator Bureau Social Return, Dura Vermeer)

“Wij willen investeren in onze relaties, en de meest dichtstbijzijnde relaties zijn de medewerkers,” aldus Mustufa Al Shabaki, coördinator Bureau Social Return, Dura Vermeer.

Tijdens het live event ‘Tijd voor Verandering’ op 17 juni jl. sprak Dura Vermeer over het Bureau Social Return waarin mensen met verminderd arbeidsvermogen werken. Deze medewerkers hebben ervaring en invoelingsvermogen met werken met een beperking en kunnen dat gebruiken in hun functie. Mustafa Al Shabaki, coördinator van het bureau, lichtte toe dat op deze manier duurzame banen gecreëerd zijn voor mensen uit deze groep. Het bureau werkt onder andere samen met het UAF en de Hogeschool Rotterdam in een project waarin ze Syrische statushouders opleiden tot BIM engineer. Een BIM engineer is een kruising van een technische- en een software-engineeringenieur. Deze beroepsgroep is nog schaars op de arbeidsmarkt en belangrijk voor o.a. het realiseren van de energietransitie (pitch begint op min. 42:33)

Dura Vermeer is door het delen van kennis over diversiteit en inclusie binnen het bedrijf een nieuw netwerk lid van 010 Inclusief geworden. Wil je met jouw bedrijf ook aan de slag voor een gevarieerd personeelsbestand? Dat kan! Door met ons samen het plan van aanpak in te vullen of kennis te delen binnen het netwerk tijdens bijvoorbeeld een van de bijeenkomsten. Klik hier om contact op te nemen met één van de kwartiermakers.

Back To Top