Ga naar hoofdinhoud

Op 19 april is het de ‘Landelijke Dag tegen Pesten’. Op deze dag wordt in Nederland extra aandacht besteed aan het stoppen van pesten. Bewust wordt stilgestaan bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders.

Uit onderzoek blijkt dat pestgedrag alleen maar erger wordt naar mate we ouder worden. Op scholen wordt één op de tien leerlingen gepest, maar op het werk is dit één op de acht!

11% van de mensen die wordt gepest, durft niets te zeggen over het pesten uit angst de baan te verliezen. 15% stelt dat de werkgever/leidinggevende minder tegen pesten optreedt dan voor de coronacrisis. 13% wordt overigens gepest door de leidinggevende zelf.

 

 

Ongewenst gedrag op de werkvloer is een thema dat recentelijk veel in het nieuws is geweest. Ongewenst gedrag kan voorkomen in de vorm van grensoverschrijdend gedrag of discriminatie, maar neemt vaak ook juist subtielere vormen aan zoals ‘grapjes’ en uitsluiting. Hoe pak je dit aan als werknemer of als werkgever?

In december organiseerde Amsterdam – Divers & Inclusief (ADI) het webinar: ‘Ongewenst gedrag op de werkvloer’.

Tijdens dit webinar geven verschillende experts een overzicht van vormen van ongewenst gedrag en de mogelijke invloed daarvan op werknemers en omstanders. Ook geven zij inzichten in welke stappen je als werknemer kunt ondernemen wanneer je met ongewenst gedrag te maken krijgt.

 

Back To Top