Ga naar hoofdinhoud
INSCHRIJVEN

 

 

Stel je voor: je bent student en zoekt een stageplek. Je doet tientallen sollicitaties de deur uit, drinkt een heleboel koffie met mensen uit je netwerk en schrijft je in bij elk mogelijk stagebureau. Maar dan nóg heb je geen succes. Je ziet dat medestudenten wel een stageplek hebben gevonden. Waar komt dat door? Het enige verschil tussen jou en hen is jullie culturele achtergrond en dat jij een niet-Nederlandse achternaam hebt.

Studenten met een migratieachtergrond worden bij het zoeken naar een stageplek vaker afgewezen. En niet alleen zij hebben hier last van. Discriminatie komt bijvoorbeeld ook voor op basis van seksuele oriëntatie of neurodiversiteit, denk hierbij aan studenten die zich identificeren als queer of een student die een vorm van autisme heeft.

De ernst van het probleem werd recentelijk benadrukt door Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh. Baldewsingh stelt dat de stage- en arbeidsmarkt drastisch moet worden hervormd om racisme en discriminatie tegen te gaan. Zo ziet hij bijvoorbeeld een oplossing in het schrappen van sollicitatiegesprekken.

010 Inclusief organiseert op donderdag 7 juli een bijeenkomst over stagediscriminatie waar we met werkgevers, studenten en scholen in gesprek zullen gaan over de rol van de werkgever in de aanpak tegen stagediscriminatie. We komen samen bij Hogeschool InHolland Rotterdam, Posthumalaan 90, 3072 AG Rotterdam.

Tijdens workshops van Villa Abel, Dona Daria en Albeda krijgen werkgevers praktische tips en voorbeelden die je kan gebruiken binnen je eigen organisatie. Ook de belevingswereld en ervaringen van studenten zullen worden belicht. Machteld de Jong en Birol Ona, van het lectoraat diversiteitsvraagstukken bij Hogeschool InHolland, zullen hier tijdens de bijeenkomst over spreken.

Ben jij een Rotterdamse werkgever of student óf werk je bij een onderwijsinstelling en wil jij ook weten hoe je stagediscriminatie te lijf kan gaan? Praat mee en schrijf je in via de onderstaande knop voor deze bijeenkomst op 7 juli.

 

INSCHRIJVEN

 

 

Back To Top