Ga naar hoofdinhoud

Na een succesvolle eerste editie van de 010 Inclusief Award afgelopen maart, waar Unique de prijs won in de categorie groot en Heilige Boontjes in de categorie mkb, organiseert 010 Inclusief in 2023 de tweede editie van de Award.

Rotterdamse bedrijven en organisaties zetten zich ook dit jaar weer meer en meer in voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. Zij investeren in talenten ongeacht geslacht, leeftijd, cultuur, seksuele oriëntatie en arbeidsvermogen. Samen werken we naar een aanpak, waarbij een divers en inclusieve beroepsbevolking als meerwaarde wordt gezien. Door de krachten te bundelen, creëren we een stedelijke beweging van bedrijven en organisaties die zich zichtbaar inzetten en inclusief werkgeverschap als norm uitdragen.

We zijn daarom verheugd die inzet ook dit jaar weer te kunnen onderscheiden. De Award zal worden uitgereikt aan twee Rotterdamse bedrijven voor hun activiteiten die resulteren in meer variatie in het personeelsbestand.  Het gaat om acties die vernieuwend zijn en ook door andere bedrijven kunnen worden uitgevoerd. Gelet op het verschil in de aanpak tussen grote bedrijven en middelgrote en kleine bedrijven zal er voor deze twee categorieën een aparte prijs worden uitgereikt. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Per categorie zijn er drie genomineerden. De uitreiking van de award staat gepland in maart 2023.

Kunt u voorbeelden aandragen van inclusief werkgeverschap? Wij zijn nu op zoek naar innovatieve, overdraagbare en effectieve praktijken die diversiteit en inclusie bevorderen.

Dit jaar bestaat de jury uit:

  • Mourad El Moussati, Connector Equality bij R’damse Nieuwe.
  • Alice Fortes, voorzitter Adviesraad Anti-Racisme en Inclusie Gemeente Rotterdam.
  • Jaco Dagevos, bijzonder hoogleraar Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.

Zij zullen de goede praktijkvoorbeelden beoordelen op hoe vernieuwend, overdraagbaar deze zijn en hoeveel effect ze hebben.

Wil je ook kans maken op de 010 Inclusief Award? Stuur ons dan voor 1 oktober 2022 een email naar 010inclusief@ser.nl waarin je jouw activiteit in maximaal 500 woorden omschrijft.

Wie weet wordt jouw bedrijf genomineerd voor de 010 Inclusief Award!

Back To Top