Ga naar hoofdinhoud

Uit meerdere landelijke onderzoeken komen signalen naar voren dat stagediscriminatie een structureel probleem is. We zien dat er landelijk en lokaal veel gebeurt om stagediscriminatie te voorkomen. De gemeente Rotterdam is een aanpak aan het opzetten om hier aan bij te dragen.  

Om de aanpak aan te laten sluiten op de wensen en behoeftes van organisaties die een vestiging hebben in Rotterdam, gaat de Gemeente heel graag met jou in gesprek.

 

Wat is het doel van het onderzoek?
Het gesprek is onderdeel van een behoefteonderzoek dat wordt uitgevoerd in de gemeente Rotterdam over het thema stagediscriminatie. Op dit moment focust de Gemeente op stagediscriminatie binnen het MBO en gaan in gesprek met de belangrijkste stakeholders: onderwijsinstellingen, organisaties en studenten. Het doel van het onderzoek is: bestaande initiatieven, behoefte, wensen en oplossingen inventariseren op het gebied van stagediscriminatie.

Wie voert het onderzoek uit?
De gemeente heeft meerdere gesprekken gevoerd met externe partijen die hier bij kunnen helpen en heeft ervoor gekozen de samenwerking aan te gaan met Sollicitatiemarkt. Sollicitatiemarkt heeft zich de afgelopen zes jaar op verschillende manieren ingezet voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Een belangrijk speerpunt hierbij is het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie. Oprichter Mourad El Moussati heeft landelijk bekendheid verworven met video-solliciteren als middel tegen stagediscriminatie, is oud-connector Equality in de regio Rotterdam en heeft als adviseur en expert een bijdrage geleverd aan de Videoland documentaire “Liever Fleur dan Fatima”.

Wat wordt er van jou  verwacht?
De deelname van Rotterdamse werkgevers is erg belangrijk. Als deelnemer hoef je niks voor te bereiden; geen antwoord of mening is fout. Het is wel belangrijk dat je kennis en/of ervaring hebt met MBO-stagiaires. Het gesprek zal in overleg op locatie of online plaatsvinden en zal ongeveer 1 uur duren. De gesprekken vinden plaats in februari 2023.

Wat gebeurt er met de informatie en de gegevens?
De gegevens en informatie worden mede gebruikt voor het bepalen van een werkwijze en aanpak. De gesprekken zullen geheel vertrouwelijk zijn. Eventuele quotes en/of relevante informatie zullen worden geanonimiseerd en niet terug te leiden zijn naar u als persoon of organisatie. Na afronding wordt je op de hoogte gebracht van de uitkomsten en resultaten.

 

Wil jij bijdragen aan een onderzoek dat bijdraagt aan het voorkomen van stagediscriminatie? Aanmelden kan via Mourad el Moussati: mourad@sollicitatiemarkt.nl | 06-31991861. Graag zo snel mogelijk reageren. Reageren kan tot 20 februari.

Back To Top