skip to Main Content

Kennen jullie de Rotterdamse Connector Equality al!?

 

Hallo! Ik ben Mourad El Moussati
Mijn naam is Mourad El Moussati, 27 jaar, geboren Krimpenaar, maar ondertussen een echte Rotterdammer. Vijf jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb ik mogen ervaren hoe frustrerend het kan zijn om niet uitgenodigd te worden en vooral om niet te weten waar dit precies door komt (naam, spelling, cv, werkervaring etc.). Deze frustratie heeft eraan bijgedragen dat ik mij op dit moment als ondernemer, docent en Connector Equality inzet voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Het gelijkheidsbeginsel is niet alleen een belangrijk grondrecht dat door artikel 1 van de grondwet wordt beschermd, maar ik geloof ook oprecht in de meerwaarde van menselijk verschil. Jij en ik hebben als mens ongetwijfeld een heleboel gemeen, maar wij zijn tegelijkertijd ook onwijs verschillend en dat is naar mijn mening precies wat we meer zouden moeten vieren in Rotterdam, Nederland en de rest van de wereld.

 

Connector Equality bij R’damse Nieuwe
Sinds November 2020 ben ik als Connector Equality onderdeel van R’damse Nieuwe. Dit is een eervolle nevenactiviteit die ik 2 jaar mag vervullen. Samen met mijn collega’s pakken wij de vraagstukken van de stad aan door jonge Rotterdammers te betrekken bij de ontwikkeling van de stad. Door nieuwe ideeën te matchen aan de juiste expertise, frisse koppen te connecten met de oude garde en door onderbelichte thema’s zichtbaar te maken bij de besluitvormers van de stad.

Zo organiseer ik samen met het Maritiem Museum op Diversity day (5 oktober 2021) een masterclass: Diversiteit en Inclusie, van praten naar aanpakken. Wil jij ook aan de slag met diversiteit en inclusie, maar heb je geen idee hoe je dit zou moeten aanpakken en/of wil je weten hoe andere organisaties dit doen? Meld je dan nu aan voor deze masterclass via mourad@rdamsenieuwe.nl. Deze masterclass zal worden verzorgd in het Maritiem Museum, exacte tijd en plaats worden later via de e-mail gecommuniceerd.

LET OP: In verband met corona zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees dus snel want VOL= VOL.

Back To Top