skip to Main Content

Links op de foto: Sabine van Wijck, Talent Manager (Unilever)

“Bij Unilever zijn wij enorm gedreven om medewerkers zich thuis te laten voelen en te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn op werk. Daarom willen wij de werknemer de vrijheid geven om de feestdagen die belangrijk zijn binnen hun cultuur, te kunnen vieren”. “Ook zijn we ons bewust dat we ook binnen ons bedrijf mensen hebben die een gendertransitieperiode doormaken. We willen hen in die vaak intensieve periode graag ondersteunen’’,  aldus Sabine van Wijck, Talent Manager, Unilever.

Levensmiddelenproducent Unilever was een van de sprekers tijdens het live event ‘Tijd voor Verandering’17 juni jl. Unilever presenteerde twee interne instrumenten: de flexibele verlofregeling (interchangeable holidays) en hun gendertransitiebeleid (gender transition policy). Talent manager Sabine van Wijck lichtte toe dat deze twee regelingen bijdragen aan een inclusieve werkcultuur en recht doen aan de behoeften van werknemers. Werknemers kunnen (christelijk-westerse) verlofdagen flexibel inruilen voor andere feestdagen die voor hen belangrijk zijn. Unilever steunt werknemers die van geslacht willen veranderen met een speciale voorziening en begeleidt de persoon in transitie en de collega’s tijdens het proces (pitch begint op min. 52:10).

Unilever is door het delen van kennis over diversiteit en inclusie binnen het bedrijf een nieuw netwerk lid van 010 Inclusief geworden. Wil je met jouw bedrijf ook aan de slag voor een gevarieerd personeelsbestand? Dat kan! Door met ons samen het plan van aanpak in te vullen of kennis te delen binnen het netwerk tijdens bijvoorbeeld een van de bijeenkomsten. Klik hier om contact op te nemen met een van de kwartiermakers.

Back To Top