skip to Main Content

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTI+’ers.

Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en genderdiversiteit als norm.

Behalve dat het zorgt voor meer zichtbaarheid, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, Nederlands of zelfs bij wiskunde!

De Blauwe Tafel-podcast is een initiatief van Albeda, één van de netwerkleden van 010 Inclusief, en wordt mede mogelijk gemaakt door Albeda Next. Vrijdag ging Gyzlene Kramer – Zeroual, programmamanager Strategie -en Externe Betrekkingen op het Albeda, in gesprek met Kimberly Wanga, docent bij de opleiding Pedagogisch Medewerker over Paarse vrijdag en de betekenis hiervan.

Luister hier de podcast terug!

https://open.spotify.com/show/2IFyZfCaQ44vIhgnPo9Lkt

Back To Top