Ga naar hoofdinhoud

Werksessie: ‘iedereen aan boord’

Datum 03-10-2022 Tijd 03:00 - 07:30

AANMELDEN

 

 

Om een diversiteitsplan te laten slagen, is het belangrijk dat alle teams binnen een bedrijf of organisatie betrokken zijn. Dit is niet altijd even makkelijk. Diversiteit en inclusie toepassen in je organisatie kan zorgen voor weerstand: discussies over de meerwaarde, frictie tussen oude en nieuwe collega’s, of een bestuur dat in woord het beleid steunt maar nog niet in gedrag.

Eén ding is duidelijk: om jouw diversiteitsplan te laten slagen, is draagvlak nodig. Maar hoe creëer je dat? Hoe inspireer je en betrek je mensen zodat ze hun goedkeuring en ondersteuning aan je geven?

Dit komt aan bod op maandag 3 oktober tijdens de werksessie Iedereen aan boord, georganiseerd door 010 Inclusief. Hier gaan wij onder andere met elkaar in gesprek over onderwerpen als het creëren van een positieve houding ten opzichte van diversiteit en inclusie binnen je organisatie en het omgaan met weerstand tegen diversiteitsbeleid en cultuurverandering.

Wethouder Faouzi Achbar (Welzijn & Samenleven) zal ons deze dag welkom heten. Achbar groeide op in de Rotterdamse wijk Bloemhof en wil zich inzetten voor een stad waar iedere Rotterdammer dezelfde kansen heeft.

Tijdens de bijeenkomst zal er een plenair deel zijn met sprekers:

  • SER Diversiteit in Bedrijf zal de handreiking ‘Iedereen aan boord’ presenteren. In deze handreiking staan concrete strategieën en acties die bedrijven kunnen toepassen om draagvlak te creëren.
  • Unique zal als host een kijkje in de keuken geven in hun organisatie. Zij vertellen over de uitdagingen van het creëren van draagvlak en hoe zij hiermee omgaan.
  • Sarita Bajnath is trainer, spreker en motivator op het gebied van inclusie, diversiteit en dialoog. Zij heeft veel organisaties getraind op het gebied van privileges, zoals de Nationale Politie, Nationale Opera en Ballet, hoge scholen en universiteiten (o.a. UvA, TU Delft, HvA, AUC, Artez, Hogeschool Windesheim te Zwolle), en theaters (o.a. Tryater, De Lawei). Kenmerkend is dat zij de aandacht erbij weet te houden, zware onderwerpen serieus behandelt maar ook hier en daar het luchtig, toegankelijk en zelfs humoristisch kan maken. Sarita zal een interactieve lezing geven, waarin zij ons zal laten voelen wat het is om meegenomen te worden in het verhaal van inclusie.

 

Na het gezamenlijke deel zullen we ook in kleinere groepen dieper ingaan op uitdagingen bij jou op de werkvloer en is er na de werksessie de gelegenheid om na te praten in het netwerkcafé.

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan hier aan voor de bijeenkomst!

 

 

 

Back To Top