Ga naar hoofdinhoud

Themabijeenkomst Samen tegen stagediscriminatie: wat kan je als werkgever doen tegen stagediscriminatie?

Datum 15-06-2023 Tijd 15:30 - 18:00

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van een studie. Het geeft studenten de mogelijkheid kennis te maken met werkgevers. Werkgevers geeft het de mogelijkheid om praktijkkennis en vaardigheden over te dragen, om mensen enthousiast te maken voor hun bedrijf en werkgebied, én kennis te maken met potentiële, toekomstige werknemers.

Factoren die een rol kunnen spelen bij afwijzing voor een stage zijn bijvoorbeeld migratieachtergrond, seksuele oriëntatie, religie of gender. Het niet kunnen vinden van een stageplek kan leiden tot studievertraging, het vroegtijdig afbreken van de studie en het niet kunnen opbouwen van een netwerk waardoor het moeilijker wordt om op de arbeidsmarkt te komen. Voor werkgevers betekent het dat ze kansen mislopen om talenten binnen te halen en aan zich te binden.

In 2022 organiseerde 010 Inclusief een eerste bijeenkomst over stagediscriminatie waar veel werkgevers in de regio Rotterdam belangstelling voor hadden. Op donderdag 15 juni is er een tweede bijeenkomst, waar studenten vertellen over hun ervaringen, werkgevers de laatste inzichten krijgen in onderzoek over stagediscriminatie en met elkaar in gesprek gaan. Want, hoe komen we tot een gezamenlijke aanpak tegen stagediscriminatie?

Zadkine host deze bijeenkomst en geeft een kijkje in de keuken van het eigen diversiteitsbeleid op Benthemplein 15, 3032 CC Rotterdam. Wil jij, als Rotterdamse werkgever, óók meepraten over wat je als werkgever tegen stagediscriminatie kan doen? Schrijf je dan hier  in voor de bijeenkomst van 15 juni.

15.30 uur: Inloop

15.45 uur: Welkom door kwartiermaker Adelindra Meijer van het netwerk 010 Inclusief

15.50 uur: Kijkje in de keuken Zadkine + Student die eigen ervaring deelt

16.00 uur: Laatste inzichten uit nieuw onderzoek naar stagediscriminatie door Mourad El Moussati 

16.10 uur: Panelgesprek met o.a. Joan Nunnely, een ondernemer, onderwijsinstelling en student

16.30 uur: In de break-out groepen gaan ondernemers, studenten en onderwijsinstellingen onder begeleiding van gespreksleiders met elkaar in gesprek over stagediscriminatie om te komen tot een gezamenlijke oplossing

17.30 uur: Netwerken onder het genot van een hapje en een drankje

18.00 uur: Einde

Back To Top