Uitnodiging | 18 december 2017 | Inclusiviteit op de arbeidsmarkt

 In Evenementen

Werkgevers zoeken de beste kandidaat voor een functie en willen niemand uitsluiten. Toch krijgen sommige mensen minder makkelijk een baan door bijvoorbeeld hun afkomst, leeftijd of beperking. Of ze voelen zich niet veilig op de werkvloer door de manier waarop ze bejegend worden en hebben minder kans op een promotie. Niemand wil discrimineren, maar onbewuste vooroordelen kunnen meewegen bij hoe we mensen beoordelen. Wat zijn de successen en dilemma’s bij inclusief personeelsbeleid? Welke investering doe je als werkgever en wat kan je als werknemer?

 

PROGRAMMA

16.00     Inloop

16.30    Opening door dagvoorzitter Tanja Jadnanansing

16.40    Welkomstwoord en speech door wethouder Robert Simons

16.50     Workshops

18.00     Eten en drinken

19.00     Keynotespeaker: Laamia Elyounoussi

19.20     Casuïstiek met dilemma’s

20.05    Terugblikken: Spoken Word Artiest: Tim Beumers

20.20     Netwerkborrel

21.00     Einde

___________________________________________________________________________

 

WORKSHOPS

‘Werkplezier & arbeidsethos’ een inspiratiesessie over het vinden, binden en boeien van talent.

‘Millennials’, ‘Werkplezier’ en ‘Arbeidsethos’. Thema’s waar arbeidsmarktdeskundigen misschien duizenden adviesrapporten en artikelen per jaar over schrijven.
– Wat betekent dit voor jouw organisatie, personeelsbeleid en organisatiecultuur in 2018?
– En hoe reageren andere organisaties hierop?

Dit en meer bespreken wij tijdens “Werkplezier & Arbeidsethos” een inspiratiesessie over het vinden, binden en boeien van talent.

Aanbieder:

De Loopbaan Lounge gelooft in werk als belangrijk platform voor geluk en dat leren best leuk mag zijn. Daarom organiseren zij wekelijks diverse trainingen, careerevents, lesprogramma’s, recruitmentdays en (out-of-the-box) leerconcepten. Dit doen zij als open inschrijving en incompany.

Workshopleider: Michel Jansen

loopbaanlounge.nl

___________________________________________________________________________

‘Hou van het denken dat het kan”

We zullen d.m.v. een power point presentatie voorbeelden laten zien hoe Pameijer  zijn cliënten naar passend werk leidt en wat Pameijer voor de ondernemer kan betekenen. In de presentatie zitten drie korte filmpjes waar beschermede- beschutte en begeleide werkplekken gepresenteerd worden.

Aanbieder: 

Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat drijft ons elke dag. Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.

Workshopleiders: Michiel Roerade, Wilma van Meer en Margo Ritman

pameijer.nl

___________________________________________________________________________

‘Ban vooroordelen uit je werk’

Een interactieve workshop over theorie en praktijk.

Het doel van deze workshop is om professionals kennis en inzicht te geven over hoe vooroordelen over anderen ons werk kan bemoeilijken. Centraal  staan inleving en begrip. Er wordt aandacht besteed aan wat discriminatie in het algemeen en discriminatie op de werkvloer in het bijzonder inhoudt.  De training kenmerkt zich door werkvormen die zich laten vertalen naar de praktijk van de deelnemers;  je krijgt praktische tips hoe je dit onderwerp in je organisatie of onder je doelgroep bespreekbaar kunt maken.

Aanbieder:

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting die iedereen  gelijke kansen biedt. RADAR verhindert en verhelpt gevallen en gevoelens van discriminatie, zoekt samenwerking en deelt kennis. Deskundigheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid en onpartijdigheid zijn daarbij kernwaarden. RADAR is het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie werkzaam in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Zuid-Holland-Zuid.

Workshopleiders: Tikho Ong en Karin Oppelland

radar.nl
 
__________________________________________________________________________

‘Genderdiversiteit op de werkvloer’

Transgender personen ervaren veel drempels op de arbeidsmarkt en de werkvloer. In deze workshop leren deelnemers wat genderexpressie, genderidentiteit, geslachtskenmerken en seksuele oriëntatie is en hoe om te gaan met de verschillende mixen ervan in de praktijk. Deelnemers krijgen inzicht in het transitieproces van trans personen en de doorwerking daarvan op de arbeidsmarkt, en krijgen alvast een aantal concrete handvatten mee.

Aanbieder:

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is de landelijke belangenorganisatie voor transgender personen in Nederland en streeft naar een inclusieve en diverse samenleving waarin transgender personen zich volledig kunnen ontplooien. TNN heeft de verklaring van Dordrecht, waarmee werkgevers een inspanningsverplichting aangaan om een transgendervriendelijke arbeidsmarkt te creëren, en wil werkgevers adviseren in inclusief personeelsbeleid.

en

Stichting Gender Talent is gespecialiseerd in het helpen van trans personen naar werk. Dat doet ze door middel van coachingstrajecten, gespecialiseerde trainingen en met eigen mediators. Stichting Gender Talent heeft hiernaast ook trainingen voor professionals om hun kennis te verdiepen over genderdiversiteit.

Workshopleiders:  Iris van der Graaf en Zaphaniah Valentina 

transgendernetwerk.nl

gendertalent.nl

__________________________________________________________________________


Ja, ik meld mij aan!

 

_____________________________________________

Houd deze pagina in de gaten voor updates!

Recommended Posts