31 oktober 2017 | Nationale-Nederlanden Pensioen | The Money Talk

 In Evenementen

Op 31 oktober heeft Nationale-Nederlanden Pensioen tijdens de pensioen3daagse een talkshow in het Nationale-Nederlanden DE café georganiseerd. Er was een host (een dagvoorzitter), een expertpanel en een publiek van maximaal 100 mensen (overwegend vrouwen). Aan de hand van stellingen is het thema ‘Je relatie en de financiën’ besproken/bediscussieerd, ook scheiden is daar als thema van de pensioen3daagse een onderdeel van.

Gooien jullie je geld elke maand op één hoop, of hebben jullie elk een eigen rekening? Weet jij hoe het zit met je pensioen? En dat van je partner? Tijdens deze eerste dag van de Pensioen3daagse gaven de aanwezige dames én heren openhartig hun mening op deze en andere persoonlijke vragen tijdens de drukbezochte ‘The Money Talk’. Onder leiding van een team van experts, waaronder Gerry Boer-de Faria HR Business Partner Nationale-Nederlanden en lid van 010inclusief, werden meningen onderbouwd of uitgelegd.

Geldzaken bespreekbaar maken
Nationale-Nederlanden wil met deze talkshow over geld en relatie geldzaken tussen partners beter bespreekbaar maken. Met extra aandacht voor pensioen, ter ere van de Pensioen3daagse. Zo helpen we mensen meer grip op hun financiën te krijgen, bijvoorbeeld op het inkomen voor later.

Nog niet zo makkelijk
Onder leiding van succesvol ondernemer en social influencer Annic van Wonderen ontstonden bij The Money Talk bijzondere gesprekken. Het maken van financiële keuzes blijkt niet makkelijk, bleek uit de reacties uit de zaal. Welke afspraken maak je bijvoorbeeld over geld binnen je relatie. En hoe voorkom je dat je niets opbouwt als je besluit te gaan samenwonen in het koophuis van je partner?

Maak goede afspraken, ook in de toekomst
De vrouwen in het panel deelden nuttige tips en inzichten. Zo ziet financieel planner Jacqueline van der Vorm hoe financiële afspraken soms verkeerd uitpakken als de relatie eindigt. Dat verbaast stand-up comedian Soundos El Ahmadi niet. Ze merkt dat vooral vrouwen zich soms te afhankelijk opstellen. ‘Een vriendin die nog nooit de bankieren-App van de gezamenlijke rekening heeft gekeken, dat kan dus echt niet.’ Herkenbaar voor de mensen in de zaal. Van der Vorm adviseert stellen samen goede financiële afspraken te maken. ‘En zorg vooral dat je de financiële consequenties kent van die afspraken. Ook in de toekomst. Zoek waar nodig contact met een financieel adviseur.’ Een advies dat veel van de aanwezigen gelijk ter harte namen tijdens de aansluitende borrel in het Nationale-Nederlanden DE Café.,/span>

Recommended Posts