Employability in de 21th century | 5 september 2017

 In Evenementen

Nationale Nederlanden (Gerry Boer-de Faria) heeft in het licht van “Employability in de 21th century” een 2e lecture georganiseerd op 5 september 2017.
Eerder heeft een lecture plaatsgevonden in maart dit jaar, waar trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk NN meenam naar een inspirerende toekomst.

Ditmaal nam de Sociaal Economische Raad (SER) samen met de 010inclusief bedrijven Rabobank, Tempo team, RET, Unique, MKB en InHolland NN mee naar een digitale samenleving, technologische gevolgen voor de arbeidsmarkt, korte- en lange termijn urgente problemen aanpak ect. De bijeenkomst ging over Mens en technologie, met de nadruk op digitalisering. Stellingen stonden centraal als: “nieuwe technologieën leidt tot meer banen” en “mijn bedrijf speelt voldoende in op digitalisering”.

Het is een interactieve bijeenkomst geworden waarbij gesproken werd over hoe bedrijven ervoor zorgen dat de talenten van werknemers in alle fases van hun loopbaan benut worden, hoe kom je in tijden van schaarste aan goede en gekwalificeerde medewerkers, hoe kun je zo investeren in de ontwikkeling van (oudere) werknemers en studenten in tijden van digitalisering. De medewerkers van NN hebben het als een uitgelezen mogelijkheid ervaren om meer te weten te komen over mens en technologie en de verwachtingen van werken in de toekomst.

Recommended Posts